Phuket siktar på att bli internationell medicinsk nav efter budförlust på Expo 2028

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Phuket-provinsen har siktet inställt på att bli ett internationellt medicinskt nav efter sitt misslyckade försök att vara värd för Specialized Expo 2028

Thailand hade lanserat ett bud på Phuket som värd för mässan, och betonade öns lämplighet kring temat "Future of Life: Living in Harmony, Sharing Prosperity." Även om Phuket presterade bra i den första omröstningen och fick 16 röster jämfört med Argentinas 8, grusades dess förhoppningar i den andra omgången med bara 15 röster, efter USA, Spanien och Serbien.

Trots bakslaget uttryckte regeringens talesperson Anucha Burapachaisri tacksamhet på uppdrag av premiärministern Prayut Chan-o-chas vägnar för de ansträngningar som gjorts för att främja Phuket under anbudsprocessen. Han bekräftade att Phuket förblir engagerat i sina långsiktiga utvecklingsplaner, med fokus på hållbarhet och förbättring av infrastruktur och ekonomisk stabilitet.

Phukets viceguvernör Amnuay Pinsuwan beskrev provinsens fortsatta engagemang för projekt i samband med mässan, särskilt omvandlingen av den planerade lokalen i Mai Khao-distriktet till ett internationellt hälsocenter. Detta initiativ syftar till att tillgodose hälsovårdsbehoven för både thailändska invånare och utländska besökare.

Samtidigt avslöjade Rewat Areerob, ordförande för Phuket Provincial Administration Organisation, att diskussioner skulle hållas med 18 lokala partners för att utforska projekt som syftar till att stimulera ekonomin och öka turismen i regionen.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.