Brandsläckare exploderar och dödar en skolpojke och skadar fem andra i Bangkok

Bangkok —

En brandsläckare som användes under en brandövning i skolan exploderade och dödade en skolpojke och skadade fem andra på en allmän gymnasieskola i Bangkoks Dusit-distrikt fredag ​​morgon den 23 juni.

Händelsen inträffade i området Rajavinit Mathayom School på Phitsanulok Road nära Royal Turf Club i Thailand i Nang Loeng-området.

Koldioxidbrandsläckaren exploderade plötsligt runt klockan 11:22 under en brandövning, vilket resulterade i att en skolpojke dog och fem andra elever skadades.

Associerade thailändska medier rapporterade att den avlidne var en Mathayom Suksa 5-student (klass 11) som deltog i övningen. På grund av hans ålder har TPN media undanhållit hans namn.

Enligt ett kriminaltekniskt team hade den aktuella brandsläckaren exploderat, vilket gjorde att cylindern gick sönder.

Det rättsmedicinska teamet berättade för Associated Thai media att cylindern var en återanvändbar utan säkerhetsventil installerad. Preliminär analys tyder på att cylindern sannolikt fylldes med gas och lämnades exponerad för solen under en längre period, vilket orsakade en ökning av temperaturen. Som ett resultat byggde det interna trycket upp och ledde till explosionen på grund av frånvaron av en säkerhetsventil, rapporterade thailändska medier.

Kriminaltekniker undersöker platsen för att samla in mer bevis. Detta är en berättelse under utveckling och allt eftersom mer information släpps av relevanta myndigheter kommer TPN-media att tillhandahålla ytterligare uppdateringar vid behov.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.