Valhaj upptäckt på Phi Phi Island

Krabi –

En valhaj sågs på Phi Phi Island i Krabi!

Chefen för Island Diver-företaget, Mr. Jirasak Puttawan, berättade för Phuket Express att han den här veckan spelade in en video av valhajen under vattnet nära Bi Da Nok Island i området Mu Ko Phi Phi National Park i Ao Nang sub-distriktet.

Valhajen var cirka sex meter lång och omgiven av små fiskar. Det är vanligtvis mycket sällsynt att se valhajar i området. Jirasak tror dock att det är samma valhaj som upptäcktes förra veckan.

Undervattensekosystemet har återhämtat sig mycket efter Covid-19-pandemin även om antalet besökare har ökat fler marina djur kommer till detta område.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.