Phuket turism återhämtar sig under tillströmningen av utländska besökare

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) - Phuket-provinsen upplever en ökning av internationella turister, med kinesiska resenärer som leder vägen, följt av de från Ryssland och Australien.

Thanawat Oncharoen, vice ordförande för Phuket Tourist Association (PTA), noterade att de flesta kinesiska turister är oberoende resenärer, medan antalet resegrupper från landet fortfarande är relativt lågt. Trots att internationella ankomster ligger på 70 % av nivåerna före pandemi, representerar denna siffra en betydande förbättring från förra året.

Myndigheterna i Phuket försöker aktivt välkomna turister från Kazakstan och Israel i år för att diversifiera sin besöksbas. Dessutom förväntas Mellanöstern bidra till en tillströmning av turister under den här tiden på året, eftersom många resenärer från regionen ser fram emot att njuta av Phukets regnperiod.

Tjänstemän sa att siffrorna för indiska och australiensiska besökare redan har återgått till nivåerna före pandemi, vilket belyser motståndskraften hos Phukets turistsektor.

Samtidigt avslöjade Sueksit Suwannaditsakul, ordförande för den södra delen av Thai Hotels Association, att hotellbeläggningen i Phuket höll sig stabil på lovande 70 % mellan januari och maj. Ön har cirka 3,000 200,000 hotell som erbjuder cirka XNUMX XNUMX rum, vilket ger gott om boendealternativ för resenärer.

Lertchai Wangtrakuldee, direktör för Thailands turistmyndighet (TAT) Phuket-kontor, rapporterade att Phuket redan har välkomnat över 6 miljoner inhemska och internationella turister under de första fem månaderna i år, vilket resulterat i en häpnadsväckande ökning på 196 miljarder baht till den lokala ekonomin .

TAT räknar nu med att välkomna totalt 12 miljoner turister till Phuket i år.

Information och källa: NNT

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.