Pheu Thai Partys premiärministerkandidat Paetongtarn smittad av Covid-19

Thailand -

Pheu Thai Partys premiärministerkandidat Paetongtarn 'Ung Ing' Shinawatra, dotter till före detta premiärminister Thaksin Shinawatra, har blivit smittad av covid-19 för andra gången.

Ung Ing skrev på sin personliga Instagram onsdagen (21 junist). Hon säger, "Jag har haft ont i halsen sedan söndagen (18 junith). Jag genomförde ett ATK-test varje dag sedan dess men testade positivt idag. Jag hoppas att mina två barn inte är smittade."

TPN media noterade att det är andra gången som Ung Ing smittas av Covid -19. I eftermiddags skulle hon ha ett personligt seminarium med sitt politiska parti men hon kan nu inte gå med.

Samtidigt är hon inte den enda berömda thailändska politikern som testade positivt idag.

Väntande premiärminister och ledare för Move Forward Party Pita Limjaroenrat har smittats av covid-19 för tredje gången.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.