UPPDATERING: Två strandförsäljare på Paradise Beach varnade för att rökning av cannabis kan vara en allmän olägenhet

Phuket -

Två strandförsäljare har varnats av Phuket-polisen efter att två thailändska turister som besökte Paradise Beach erkände för polisen att de gick med på att röka cannabis som de fått av strandförsäljare.

Vår tidigare historia:

De två turisterna erkände för polisen att de båda gick med på att röka cannabis på egen hand, att de INTE blev övertalade eller tvingade av dessa försäljare.

Nu till uppdateringen:

Det sa Karons polischef överstelöjtnant Chana Sutthimart till Phuket Express på tisdagen (20 juni)th) att de två manliga strandförsäljarna som identifierades som Mr. Sophon, 44, och Mr. Komsan, 42, fördes till Karon Police Station. De fick veta att rökning av cannabis offentligt kan bli en allmän olägenhet. Om någon anmäler dem kan de ställas inför rättsliga åtgärder och få fängelse i upp till tre månader eller böter på upp till 25,000 XNUMX baht eller båda.

De har båda lovat Karonpolisen att de inte kommer att röka cannabis på stranden eller offentligt i framtiden.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.