Turister trodde felaktigt att de hade blivit rånade efter att ha rökt cannabis med strandförsäljare i Phuket

Phuket -

Två thailändska turister som besökte en berömd strand i Phuket erkände senare för polisen att de gick med på att röka cannabis som de fick av strandförsäljare och sedan när de var berusade misstänkte de felaktigt att de blivit rånade av samma försäljare.

Historien om de manliga och kvinnliga thailändska turisterna som besökte Freedom Beach gick viralt på sociala medier. Enligt historien träffade de två turisterna strandförsäljare och försökte röka cannabis med dem. Turisterna var rädda att de kan ha blivit rånade av samma försäljare efter att den kvinnliga turisten blev hög och var tvungen att föras till ett lokalt sjukhus på grund av paranoia.

Karons polischef överstelöjtnant Chana Sutthimart berättade för Phuket Express på måndagen (19 juni)th) att händelsen ägde rum förra veckan (16 junith) tidigt på eftermiddagen. De två thailändska turisterna var båda 21 år gamla. De träffade senare två manliga strandförsäljare på 44 och 42 år som rökte cannabis. Alla deras namn undanhölls.

Paret bad att få röka cannabis med dem och efter att de blivit berusade innan badvakter på stranden tog dem till ett sjukhus. Turisterna gjorde en anmälan till Karonpolisen och hävdade att de tappat en plånbok på stranden. De var rädda att någon stal den från dem.

De två turisterna erkände för polisen att de båda gick med på att röka cannabis på egen hand, att de INTE blev övertalade eller tvingade av dessa försäljare. De fick senare reda på att de hade lämnat sina tillhörigheter i ett annat område på stranden och att de inte var stulna.

Turisterna mådde också bra efter sin sjukhusresa och hade åkt bara för att de inte var bekanta med marijuana och hur det fick en att känna.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.