Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: En månad efter valet och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 12 juni 2023, till söndagen den 18 juni 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var! Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

  1. Pita Limjaroenrat, ledaren och premiärministerkandidaten för Move Forward Party, är för närvarande under utredning angående hans påstådda aktieinnehav i iTV Plc. Om dessa anklagelser bevisas sanna, kan det leda till att han diskvalificeras från att överta posten som premiärminister och ett efterföljande förbud från att engagera sig i politik.
  2. Befälhavaren för 4:e arméregionen har uttryckt oro över att unga människor i södra Thailand potentiellt manipuleras i politiska syften.

Hans kommentarer följer en nyligen inträffad incident där den så kallade Pelajar Bangsa "nationella studentrörelsen" var värd för ett speciellt forum med titeln "Bestämma vår egen framtid."

3. Tre utlänningar och två thailändare har ådragit sig skador efter att en personbil på väg till Krabi kraschade i Phatthalung.

En av dem fick svåra skador.

4. Valkommissionen (EC) förbereder sig för att certifiera 329 MP-valda i valkretssystemet, medan det återstår cirka 71 MP-valda som väntar på certifiering.

Dessutom är den 14 juni en månad efter det thailändska riksdagsvalet den 14 maj.

5. Trettiotvå fabriksarbetare som transporteras till sin anställningsplats har överlevt efter en bussolycka i Ayutthaya, centrala Thailand.

Det fanns 32 fabriksarbetare i bussen och tre av dem fick måttliga skador medan 29 andra fick lindriga skador. De skadade fördes till flera lokala sjukhus för vård.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.