Phukets största berättelser från den gångna veckan: Deras kungliga majestäter Kungen och drottningen besöker Phuket och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser varierar från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 12 juni 2023 till söndagen den 18 juni 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Hans Majestät Kung Maha Vajiralongkorn och Hennes Majestät Drottning Suthida Bajrasudhabimalalakshana presiderade över öppningsceremonin vid appellationsdomstolen region 8 och det nya Phuket Provincial Administration Center på Tha Kraeng Road i Talad Nuea, Phuket Town.

Kungen och drottningen hälsade och viftade med händerna längs vägen i den kungliga bilen som körde långsamt för att människor skulle kunna visa respekt. Deras majestät återvände till Phukets internationella flygplats efter ceremonin.

2. En lokal taxichaufför ska ha attackerat och hoppat på en taxibil med en utländsk passagerare i Thalang-distriktet.

Två lokala taxichaufförer har åtalats för skadegörelse på egendom och hotfullt beteende efter att de kört och hoppat på en "mobilapplikation" taxibil medan utländska passagerare var inne.

Det verkar finnas nya taxiproblem varje dag i Phuket.

3. En misstänkt greps efter att han ska ha stulit en bil från en utlänning i Phuket.

En misstänkt som greps efter att ha stulit en bil från en finsk man i Phuket var en illegal taxichaufför som precis hade släppts från ett fängelse.

Den finske mannen var oerhört tacksam för återlämnandet av hans fordon.

4. Mer än 6,000 XNUMX patienter har lidit av diarré i Phuket på en vecka efter att många av dem har blivit infekterade med ett Norovirus, säger Phuket Provincial Health Office (PPHO).

Testresultat från is- och vattenfabriker visar INGEN kontaminering med Noroviruset efter att mer än 6,000 XNUMX patienter led av diarré i Phuket under en vecka, och många av dem hade testat positivt för viruset.

Orsaken är fortfarande okänd.

5. En belgisk man har skjutit ihjäl sig själv på en skjutbana i Rawai.

Polisen fann att utlänningen stannade i Phuket och var en ex-pat eftersom han hade ett motorcykelkörkort och annan lokal dokumentation.

6. Department of Special Investigation (DSI) gjorde en razzia mot ett redovisnings- och advokatföretag i Chalong för att de påstods vara en illegal nätverksnominerad för utlänningar med ett hundra miljoner bahts totala skadestånd.

Det framtida problemet är att land äntligen kommer att tillhöra utlänningar, vilket är strikt emot lagen i Thailand och vad som utlöste denna razzia.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.