Sociala medier hjälper till att hitta försvunnen kinesisk turist i Phuket

Phuket -

En kinesisk turist i Phuket som hade förlorat kontakten med sin familj i mer än 45 dagar har återförenats med dem igen efter att sociala medier hjälpte till att föra dem samman.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att den oidentifierade kinesiska manliga turisten hade tappat kontakten med sin familj efter att han berättade att han reste runt i Phuket för över 45 dagar sedan. Ingen information hittades i det thailändska immigrationskontorets system om var den kinesiska turisten hade registrerat sin vistelseort och det fanns ingen information om någon visumförlängning. Den enda information som fanns om honom var att han uppenbarligen fortfarande var i Thailand.

Hans historia delades online under den gångna helgen efter att mannens familj gjort allmänheten medveten om situationen tills en barmhärtig samarit på sociala medier nämnde att de såg honom på ett varuhus i Wichit nästan varje dag. Phukets turistpolis informerades och de gick till varuhuset innan de så småningom hittade och fick kontakt med kinesen.

På söndag (18 junith) vid middagstid återförenades den kinesiske mannen med sin familj. Namnet på den kinesiske mannen avslöjades inte av Phukets turistpolis och inga fler detaljer gavs kring mannen, varför han hade varit försvunnen, om han var på översta vistelse eller varför han vandrade runt i ett köpcentrum varje dag.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.