Phukets flygplats för fullskalig träning: PEMEX 2023

Phuket -

Phukets flygplats har meddelat att de kommer att hålla en fullskalig övning: PEMEX 2023.

Phukets internationella flygplats meddelade måndagen den 19 junith) att en fullständig nödplan kallad Full-Scale Exercise: PEMEX 2023 kommer att hållas senare i veckan. Övningen kommer att omfatta ett säkerhetsträningsscenario för masskjutning.

Övningen kommer att vara på andra våningen i inrikesterminalen, Phukets internationella flygplats från 10:00 denna fredag ​​(23 juni)rd), 2023.

Phukets internationella flygplats ber om samarbete från allmänheten inne i terminalen för att INTE ta några bilder eller spela in videor av övningen på grund av att allmänheten utanför möjligen har ett missförstånd att övningen bara är träning och inte en riktig incident.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.