75-årig man hittades skjuten till döds i skogen i Kathu, Phuket

Kathu –

En 75-årig man hittades skjuten till döds i en skog nära en damm i Kathu.

Kathu-polisen underrättades av lokala invånare att de hade hittat en död kropp i en skog nära en damm bakom en golfbana strax efter midnatt (17 juni). Polis, räddningsarbetare och Phuket Express anlände nära platsen som involverade en 1.5 kilometer lång promenad uppför en skogsklädd kulle.

Kroppen identifierades som Mr Sawat Huahin, 75. En skottskada hittades i hans skalle. Man tror att Mr Sawat dog minst 8 timmar innan hans kropp hittades.

Hans släktingar, som var på platsen, berättade för polisen att Mr Sawat ursprungligen var från Trang. Han ägde en frukt- och gummiplantage nära detta område och bodde i en koja på kullen med sina två syskonbarn. Kl 6 på fredag ​​(00 junith) pratade han med sin fru i mobiltelefon medan han gick till kojan. Efter det kunde hans fru dock inte kontakta honom. De gick ut för att leta efter honom innan de hittade hans kropp.

Polisen jagar nu efter den misstänkte och motivet bakom det chockerande mordet.

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.