Ett par greps i Phuket för att de påstås ha drivit investeringsbedrägeri som kostar offer över 20 miljoner baht

Phuket -

Ett thailändskt par greps i Phuket efter att de påstås ha lurat flera offer för mer än 20 miljoner baht i skadestånd genom att sälja falska investeringar.

Central Investigation Bureau (CIB) rapporterade denna vecka att de har arresterat ett par som bara identifierats som Sanit, 37, och Amphon, 34, i ett hyresrum i Sri Soonthorn, Thalang. Gripandet följde på en arresteringsorder som utfärdades av Ayutthayas provinsdomstol och anklagade båda för bedrägeri. De två misstänkta har avvisat anklagelsen och uppgett att de är oskyldiga.

Enligt CIB skapade paret en Facebook-sida för att övertala människor att göra så kallade lågriskinvesteringar med hög belöning, som inte levererade som utlovat. Kostnaden för skadestånd är cirka 20 miljoner baht. Sanit berättade för CIB-polisen att han inte visste någonting om investeringsplanen och hävdade att han gav sitt bankkonto till sin flickvän, och slängde henne i princip under bussen. När det gäller hans flickvän sa Amphon att hon inte hade för avsikt att lura någon men att hon inte klargjorde något ytterligare för media.

Ärendet är fortfarande under utredning som presstid.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.