UPPDATERING: Misstänkt som stal en finsk mans bil i Phuket är olaglig taxiförare

Phuket -

En misstänkt som greps efter att ha stulit en bil från en finsk man i Phuket var en illegal taxichaufför som precis hade släppts från ett fängelse.

Vår tidigare historia:

Gripandet kom efter att den misstänkte påstås ha stulit en SUV från en oidentifierad utlänning i ett bostadsområde i Koh Kaew, Mueang Phuket.

Nu till uppdateringen:

Central Investigation Bureau (CIB) släppte mer information om fallet denna vecka. Det utländska offret identifierades som finsk medborgare, men begärde att hans namn skulle undanhållas för hans privatliv. Den misstänkte namnet är Suwit 'Jack' Jantaharn, 32, som står åtalad för stöld. Poliser upptäckte att Suwit precis hade släppts från ett fängelse.

Suwit erkände för polisen att han nu är en illegal taxichaufför efter att han släpptes från fängelset för stöld. Han stal suven från utlänningen som stod parkerad inne i ett hus.

Enligt Suwit ville han bara ha SUV:n så att han kunde sälja den i Bangkok.

Suwit är fortfarande häktad vid presstillfället.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.