UPPDATERING: Norovirus hittas INTE i is- och vattenfabriker i Phuket

Phuket -

Testresultat från is- och vattenfabriker visar INGEN kontaminering med Noroviruset efter att mer än 6,000 XNUMX patienter led av diarré i Phuket under en vecka, och många av dem hade testat positivt för viruset.

Våra tidigare berättelser:

Phuket Provincial Health Office (PPHO) utreder efter att många studenter i Phuket drabbades av diarré.

Mer än 6,000 70 diarrépatienter i Phuket, XNUMX % infekterade med Norovirus. Sex isfaktorer inklusive vattenförsörjning har testats. Testresultaten kommer att avslöjas om ungefär en vecka.

Nu till uppdateringen:

Phuket Provincial Health Office (PPHO) chefsläkare Koosak Kookietikun sa till Phuket Express på onsdagen (14 juni)th) att testresultat från sex isfabriker och tre vattenfabriker i Phuket INTE har smittats med Noroviruset i en första recension. Men PPHO försöker fortfarande hitta källan till "Noroviruset".

Samtidigt har PPHO uttalat att antalet patienter verkar minska och uppger att situationen håller på att komma under kontroll.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.