Man greps i Phuket för att ha begått 25 miljoner baht i företagsbedrägeri

Phuket -

En manlig mäklare greps i Phuket efter att han påstås ha lurat ett företag för 25 miljoner baht av totala skadekostnader.

Central Investigation Bureau (CIB) rapporterade att de har arresterat en man endast identifierad som Mr. Panyawat, 47. Han är en före detta mäklare för ett oidentifierat företag i Nakhon Ratchasima. Han ska ha skapat falska dokument och lurat pengar från företaget med totalt 25 miljoner baht i skadestånd.

Företagsnamnet, noterar The Phuket Express, undanhölls av CIB-tjänstemän i väntan på ytterligare åtal och utredning.

CIB-tjänstemän fann att Panyawat gömdes i Phuket och arresterades i en butik i Thalang. Han åtalas för att ha skapat förfalskade dokument och bedrägeri.

Panyawat vädjade inte omedelbart till anklagelserna och det var inte känt om han hade en advokat vid presstiden.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.