Massor av döda skaldjur orsakar dålig lukt runt Rawaisjön

Phuket -

Tjänstemän inspekterade en sjö i Rawai efter att massor av döda skaldjur orsakade en dålig lukt att tränga igenom området.

Rawais borgmästare Aroon Solos berättade för Phuket Express att på tisdagen (14 junith) de inspekterade Naiharn-sjön efter att de blivit underrättade av lokalbefolkningen att "Chicken Spur Shells" hittades döda, vilket orsakade en illaluktande lukt runt sjön. Personal från Rawai kommun tog omedelbart bort alla döda skaldjur från sjön.

Vattenporten har också öppnats för att låta havsvatten komma in i sjön för att späda ut föroreningarna. Dödsorsaken, enligt relevanta tjänstemän, var vattenvatten. Dessa skaldjur kunde i princip inte röra sig snabbt när det var lågvatten.

I andra liknande senaste nyheter:

Cirka 130 kilo fisk hittades död vid en sjö i Rawai.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.