DSI anfaller redovisnings- och advokatbyrå i Phuket som påstås vara olaglig nominerad för utlänningar

Phuket -

Department of Special Investigation (DSI) gjorde en razzia mot ett redovisnings- och advokatföretag i Chalong för att de påstods vara en illegal nätverksnominerad för utlänningar med ett hundra miljoner bahts totala skadestånd.

Razzian på torsdagseftermiddagen (15 junith) på företaget leddes av major Suriya Singhakamon, DSI:s generaldirektör. Personalen arbetade som vanligt medan de betjänade utländska kunder som ville starta företag. De ombads alla att sluta arbeta medan DSI-tjänstemän samlade in bevis.

Major Suriya berättade för Phuket Express "Ägaren till detta företag är en thailändsk kvinna som har en brittisk man. Räden följde på att vi upptäckte att företaget påstås betjänas av utlänningar för att starta företag som nominerade. Detta redovisningsföretag har cirka 40 anställda och företaget har varit verksamt i mer än 15 år.”

”Det finns cirka 100 företag som har registrerats av utlänningar hos det här företaget. Av dessa är 44 företag inblandade i mark som har kostat cirka 100 miljoner baht i skadestånd. De flesta av deras kunder är ryssar. Många av dessa registrerade företag drivs med förbjudna jobb för utlänningar som att hyra och sälja mark och fastigheter, säger major Suriya till Phuket Express.

"Den här typen av företag drivs i Phuket, Chiang Mai och andra berömda turistorter i öst och platser med höga markkostnader där det bor många utlänningar", sa major Suriya till Phuket Express.

”Utlänningar är riktiga företagsägare med thailändare som aktieägare. Att köpa mark via förvaltarbolag är inga riktiga affärer eftersom de enligt lag måste betala för skatt och andra avgifter, cirka 10 procent för varje köptillfälle. Utlänningar köper mark via byte av aktieägare för att undvika skatt och thailändsk lag kring att äga mark. Det framtida problemet är att land äntligen kommer att tillhöra utlänningar, vilket är strikt emot lagen i Thailand och det som utlöste denna razzia.” Major Suriya berättade för Phuket Express.

Phuket Express noterade att namnet på företaget inte avslöjades av tjänstemän i väntan på ytterligare utredning. Även namnen på ägarna till företaget undanhölls.

Våra liknande berättelser:

Brottsbekämpande tjänstemän inspekterade flera företag i Phuket som enligt uppgift är relaterade till den påstådda kinesiska "maffiabossen" "Tuhao". Polisen beslagtog bilar, sängar och datorer.

Anklagelser har väckts mot en vaktmästare för olagligt innehav av ormar på ett företag som enligt uppgift är relaterat till den påstådda kinesiska "maffia"-bossen "Tuhao".

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.