Delfin upptäckt vid kanalen i Rassada – VIDEO

Rassada, Phuket –

En delfin sågs i en kanal i Rassada-distriktet Mueang Phuket.

Lokala invånare i Rassada såg en delfin i Tha Jeen-kanalen vid Koh Sirey-bron tidigare på torsdagen (15 juni). Lokalbor informerade lokala räddningsarbetare innan de anlände till kanalen om delfinen och de gick alla in i kanalen med en jollebåt för att komma närmare delfinen.

Tjänstemän från Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) kallades till platsen för att kontrollera om delfinen var skadad eller svag.

Man tror att delfinen har separerats från sin grupp. Kanalen hade bräckt vatten där sötvatten konvergerar med havsvattnet. Personal från centret har lett delfinen att flytta tillbaka till havet på ett säkert sätt

=======================

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.