Man greps för sju fall av stöld i Phuket

Phuket -

En man från Yala har gripits i Phuket och har erkänt sju fall av stöld.

Phuket City Police berättade för Phuket Express att på tisdagskvällen (13 junith) arresterade de en man som bara identifierades som Mr. Somchai, 44, från Betong, i den lägsta södra provinsen i Thailand.

Han beslagtogs med 50,140 2 baht i kontanter, två CCTV-kameror och en pistol med sex kulor. Han greps på ett hotell i Soi Suthat XNUMX i Talad Nuea, Phuket Town.

Somchai erkände för polisen att han bröt sig in i en massagebutik, en bageributik, en bank, en guldbutik och en restaurang på Yaowarad Road i Talad Nuea. Polisen spårade upp den misstänkte från CCTV-bilder för att slutligen arrestera honom.

Somchai berättade för polisen att han hade bott i Phuket i en månad men att han var arbetslös. Han bestämde sig för att bli en tjuv för att få inkomst för sina levnadskostnader. Han erkände sju fall av stöld. Han fängslades i fem år för stöld i Yala tidigare.

Somchai åtalas för nattstöld och innehav av skjutvapen och ammunition utan tillstånd.

Phuket Express noterade att polisen inte nämnde om Somchai var samma tjuv som misslyckades efter att ha försökt bryta sig in i en bank i Phukets gamla stadsdel. Tjuven bröt sig då in i en bageributik i närheten istället.

=======================

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.