UPPDATERING: Mer än 6,000 70 diarrépatienter i Phuket, XNUMX % infekterade med Norovirus

Phuket -

Mer än 6,000 XNUMX patienter har lidit av diarré i Phuket på en vecka efter att många av dem har blivit infekterade med ett Norovirus, säger Phuket Provincial Health Office (PPHO).

Vår tidigare historia:

Phuket Provincial Health Office (PPHO) utreder efter att många studenter i Phuket drabbades av diarré.

Nu till uppdateringen:

PPHO:s chefsläkare Koosak Kookietikun berättade för Phuket Express på tisdagen (13 juni)th) från den 5 junith till juni 12th det fanns totalt 6,382 8 diarrépatienter. Det högsta antalet var den XNUMX junith. De var i olika åldrar med både thailändare och utlänningar i alla tre distrikten. Sjuttio procent av diarrépatienterna har smittats av ett "norovirus". Nu minskar antalet diarrépatienter.

Det är oklart för den exakta orsaken till sjukdomen. Men PPHO tror att sjukdomen har orsakats av vattenförsörjning och is. Sex isfaktorer inklusive vattenförsörjning har testats. Testresultaten kommer att avslöjas om ungefär en vecka.

Doktor Koosak sa till Phuket Express att vissa utlänningar och turister kan vara oroliga för detta. Men PPHO har publicerat för förståelse om sjukdomen och hur man skyddar sig själv. De har bekräftat för Phuket Express att situationen nu är under kontroll.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.