Phuket taxichaufförer lämnar in formella klagomål till tjänstemän över mobilapplikationstaxi

Phuket -

Taximätarförare i Phuket har lämnat in formella klagomål till relevanta tjänstemän och bett om hjälp över vad de kallar illegala mobilapplikationstaxis.

Kornpitak Arsanasuwan från Phuket Land Transport Office (PLTO) fick ett brev från Abdulwahab Suksalee, en representant från Phuket Taxi Meter Driver Association.

I brevet står det att många taxametarförare i Phuket har drabbats ekonomiskt eftersom många illegala fordon påstås användas som mobilapplikationstaxi.

Taxichaufförer använder certifierade och ocertifierade mobilapplikationer, sa Abdulwahab. Passagerare och förare är förvirrade, de tror att certifierade mobilapplikationer kan användas med svarta registreringsskyltfordon (personbilar) utan någon laglig registrering som ett licensierat transportfordon eller ordentlig transportförsäkring, registrering och licens.

Abdulwahab vill stoppa alla nya godkännanden av mobilapplikationer eftersom det finns för många nu och antalet fortsätter att öka. Tjänstemän bör strikt kontrollera illegala taxibilar (svartskylt/personbilar/ej registrerade) som servas genom både certifierade och ocertifierade mobilapplikationer, tillade Abdulwahab.

PLTO:s tjänstemän sa att de försöker komma på ett sätt att lösa dessa problem eftersom det nästan varje dag sker någon sorts incident mellan rivaliserande taxichaufförsgrupper.

Även om vissa applikationer, framför allt Bolt, har certifierats av PLTO för användning, förväntas förare ha en laglig transportskylt, licens, registrering, försäkring och annan dokumentation som krävs för att en taxichaufför ska fungera.

Chaufförerna hävdade att turistens app-hälsande skåpbilschaufför inte kunde hämta passagerare i hamnen och sa åt turisten att dra ut sin resväska därifrån om hon hade för avsikt att använda app-hälsningstjänster.

Taxichaufförer i Phuket uppmanas av tjänstemän att vara mer artiga efter att en utländsk kvinnlig turist tvingats ut ur en minibuss i Phuket av förare av andra skåpbilar som körde i Phuket Rassada-hamnen.

En lokal taxichaufför ska ha attackerat och hoppat på en taxibil med en utländsk passagerare i Thalang-distriktet.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.