Phukets största berättelser från den senaste veckan: Kazakisk man greps efter att rysk skadades i bilskjutning och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser varierar från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 5 juni 2023 till söndagen den 11 juni 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En illegal nattklubb i Phuket Town razziades för att ha öppnat under den lagliga stängningstiden och tillåtit minderåriga att komma in i lokalen.

En annan olaglig nöjesplats i Phuket Town gjordes en razzia för att ha öppnat under den lagliga stängningstiden.

Detta fortsätter en trend med regelbundna räder under veckan.

2. En wannabe-tjuv misslyckades efter att ha försökt bryta sig in i en bank i Phukets gamla stadsdel. Tjuven bröt sig då in i en bageributik i närheten istället.

Man tror att den wannabe bankrånaren skyndade iväg efter att sirenen i banken slocknat.

3. En utländsk man sköts i en bil som stod parkerad vid ett kafé vid båtavenyn i Thalang.

En 44-årig rysk man har ådragit sig skador från skott när han satt i en parkerad bil framför ett kafé i Cherng Talay.

En utländsk misstänkt greps på Phukets internationella flygplats efter att en rysk affärsman skadats efter att ha blivit skjuten när han satt i en bil i Cherng Talay på ett lokalt kafé.

En misstänkt Kazakstan har gripits på Phukets internationella flygplats efter att en rysk affärsman skadats efter att ha blivit skjuten när han satt i en bil på ett populärt kafé i Phuket. Den misstänkte mannen har inledningsvis åtalats för övervistelse.

En kazakisk man, misstänkt för att ha skjutit en rysk man som satt i sin bil på ett populärt kafé i Phuket, har nekat till alla anklagelser inklusive uppsåt till mord. En pistol som tros vara vapnet som användes i brottet har hittats i en damm i Cherng Talay, Thalang.

Under presstiden fortsätter den misstänkte att hävda sin oskuld trots en betydande mängd bevis.

4. Phuket Provincial Health Office (PPHO) utreder efter att många studenter i Phuket drabbades av diarré.

Thailand är i regnperioden och vädret är lämpligt för många bakterier som kan orsaka sjukdomar.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.