Mer dramatik mellan rivaliserande taxichaufförer i Phuket

Phuket -

En lokal taxichaufför ska ha attackerat och hoppat på en taxibil med en utländsk passagerare i Thalang-distriktet.

Ben, efternamn undanhållet, 35, en kvinnlig taxichaufför, lämnade in en anmälan till Cherng Talay Police på söndagen (11 juni)th). Hon berättade för polisen att hon plockade upp en utländsk passagerare från Bolt-applikationen framför en restaurang i Bang Tao.

Phuket Express noterar att Bolt-applikationen har certifierats av Phuket Land Transport Office.

Plötsligt rusade en manlig taxichaufför mot hennes fordon, träffade hennes taxi fysiskt och hoppade fram på hennes fordon. Hon körde snabbt iväg då hennes utländska kunder var rädda för händelsen.

Hon frågade sin passagerare, vars identitet undanhölls, om händelsen och utlänningen sa att det var läskigt men Phuket och Thailand är väldigt vackra och den utländska turisten kommer säkert tillbaka.

Efter att hennes utländska kund anlänt till sin destination, lämnade Ben in en polisanmälan med en dash cam-video av händelsen. Ms Ben uppgav att hon har all nödvändig dokumentation för att vara taxichaufför för Bolt och har lika stor rätt som alla traditionella taxichaufförer att hämta kunder.

Polisen ska undersöka händelsen.

Liknande incidenter:

Chaufförerna hävdade att turistens app-hälsande skåpbilschaufför inte kunde hämta passagerare i hamnen och sa åt turisten att dra ut sin resväska därifrån om hon hade för avsikt att använda app-hälsningstjänster.

Taxichaufförer i Phuket uppmanas av tjänstemän att vara mer artiga efter att en utländsk kvinnlig turist tvingats ut ur en minibuss i Phuket av förare av andra skåpbilar som körde i Phuket Rassada-hamnen.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.