Thailands problem med att behålla läkare väcker oro, lösningar

Permanent sekreterare för folkhälsa Dr Opas Karnkawinpong har uttryckt oro över en betydande brist på nyutexaminerade läkare inom den medicinska sektorn. Han betonade behovet av åtgärder för att komma till rätta med låga retentionsgrader, förbättra välfärdsförmånerna och minska arbetsbelastningen.

Enligt den ständige sekreteraren har efterfrågan på offentliga hälsotjänster ökat avsevärt under det senaste året, vilket visar på ett akut behov av ytterligare medicinsk personal. Pandemin ansträngde den offentliga hälsovården ytterligare och krävde att tjänstemän ökade sina ansträngningar.

Som svar har vicepremiärminister Gen Prayut Chan-o-cha godkänt 45,000 XNUMX tjänster inom statliga folkhälsoenheter för att hjälpa till att lindra ansvaret för läkare och sjuksköterskor. Flera budgetrelaterade frågor är dock fortfarande olösta.

Dr Opas betonade behovet av flera åtgärder för att behålla medicinsk personal i hela det offentliga hälsosystemet, inklusive policyer relaterade till ersättning, välfärdsförmåner, professionell utveckling och hantering av arbetsbelastning.

Den ständige sekreteraren noterade att cirka 2,000 10 kontraktsläkare, mestadels nyutexaminerade läkare, lämnar sina tjänster varje år – med cirka XNUMX % som slutar för att fortsätta utbildningen. Ändå bekräftade han att alla yrkesverksamma som söker arbete inom det offentliga hälsosystemet har rekryterats av hälsoavdelningen.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/