Thai Tourism Authority förväntar sig att turistintäkterna ska nå 2.38 biljoner baht i slutet av 2023

Thailands turistmyndighet (TAT) avslöjade att Thailands turismintäkter under de första fem månaderna 2023 nådde 959 miljarder baht, med internationella besökare som stod för nästan två tredjedelar av det totala antalet. Byrån förväntar sig att dess turismintäkter kommer att nå 2.38 biljoner baht i slutet av 2023, cirka 80 % av de 3 biljoner baht som registrerades 2019.

TAT-guvernör Yuthasak Supasorn uppgav att thailändska turister stod för 360 miljarder baht från nästan 100 miljoner inrikesresor, medan internationella turister genererade en inkomst på 599 miljoner baht från 10.56 miljoner resor. Han sa att landet välkomnade 1.97 miljoner utländska turister förra månaden, av vilka majoriteten kom från Malaysia, följt av Kina, Indien, Sydkorea och Laos.

Thapanee Kiatphaiboon, TATs vice guvernör för hemmamarknaden, uttryckte optimism för resten av året. Hon uppgav att TAT hoppas kunna välkomna minst 25 miljoner internationella turister under de kommande sju månaderna, med en ökning av antalet besökare som förväntas under de sista tre månaderna i år.

Enligt TAT, vice guvernören, planerar organisationen nu att lansera nya kampanjer under andra halvan av året, med fokus på subkulturteman som stjärnskådningsrutter och resor för djurälskare.

TAT hjälper också provinser att visa upp sin unika konst, kultur och turistattraktioner för att locka besökare för att minska överbefolkningen i primära turistmål som Bangkok, Chiang Mai och Phuket. Byrån har nu satt som mål att välkomna 30-35 miljoner internationella besökare år 2024.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/