Pågående brist på sjuksköterskor vid thailändska statliga sjukhus uppmanar till lösningar

Den alarmerande andelen sjuksköterskor som säger upp sig från statliga sjukhus har föranlett uppmaningar till den nya regeringen att implementera effektivare sätt att behålla så många sjuksköterskor som möjligt inom landets statliga sjukvårdssystem.

Varje år tar cirka 10,000 7,000 nya sjuksköterskor examen i Thailand, men häpnadsväckande XNUMX XNUMX av dem lämnar sina tjänster på statliga sjukhus på grund av överväldigande arbetsbelastning och otillräcklig ersättning för övertid, enligt rapporter från sjuksköterskefacket och Nurses Connect.

Suwimol Namkanisorn, en representant för sjuksköterskeförbundet och Nurses Connect, uttryckte oro över den höga andelen nya sjuksköterskor som säger upp sig under sitt första arbetsår, som nu har nått alarmerande 48.9 %. Hon betonade vikten av att genomföra åtgärder för att behålla sjuksköterskor i den statliga sjukvården snarare än att öka antalet nya sjuksköterskor.

Suwimol uppgav att sjuksköterskor för närvarande arbetar i genomsnitt 80 timmar per vecka, vilket överstiger maxgränsen på 60 timmar som fastställts av Thailands omvårdnads- och barnmorskeråd. Hon betonade att i takt med att fler sjuksköterskor fortsätter att säga upp sig, intensifieras arbetsbelastningen för de återstående sjuksköterskorna, eftersom det totala antalet arbetstimmar brukade vara cirka 48 timmar per vecka.

Mot bakgrund av dessa utmaningar uppmanade Suwimol den nya folkhälsoministern att gradvis minska den genomsnittliga arbetstiden för sjuksköterskor på sjukhus under folkhälsoministeriets jurisdiktion från 80 till cirka 60 timmar per vecka. Hon uppmanade också den nya regeringen att ta itu med skillnaderna i övertidslön och påpekade att sjuksköterskor som arbetar för Bangkok Metropolitan Administration (BMA) för närvarande tjänar 1,200 650 baht per åtta timmars skift, medan de som arbetar för ministeriet bara tjänar mellan 800 och XNUMX baht per skift .

Suwimol noterade att genom att implementera effektiva metoder för att minska arbetsbelastningen och erbjuda lämplig ersättning, kommer sjuksköterskor att uppmuntras att stanna kvar i det statligt styrda sjukvårdssystemet, vilket säkerställer att allmänheten har effektiv tillgång till hälsotjänster.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/