UPPDATERING: Kazakstansk misstänkt nekar till alla anklagelser, pistol hittades i Phuket Pond

Phuket -

En kazakisk man, misstänkt för att ha skjutit en rysk man som satt i sin bil på ett populärt kafé i Phuket, har nekat till alla anklagelser inklusive uppsåt till mord. En pistol som tros vara vapnet som användes i brottet har hittats i en damm i Cherng Talay, Thalang.

Våra tidigare berättelser:

En utländsk man sköts i en bil som stod parkerad vid ett kafé vid båtavenyn i Thalang.

En 44-årig rysk man har ådragit sig skador från skott när han satt i en parkerad bil framför ett kafé i Cherng Talay.

En utländsk misstänkt greps på Phukets internationella flygplats efter att en rysk affärsman skadats efter att ha blivit skjuten när han satt i en bil i Cherng Talay på ett lokalt kafé.

En misstänkt Kazakstan har gripits på Phukets internationella flygplats efter att en rysk affärsman skadats efter att ha blivit skjuten när han satt i en bil på ett populärt kafé i Phuket. Den misstänkte mannen har inledningsvis åtalats för övervistelse.

Nu till uppdateringen:

Phukets provinspolischef Generalmajor Sermphan Sirikong berättade för Phuket Express på lördagen (10 juni)th) att en arresteringsorder utfärdades av Phukets provinsdomstol på torsdagen (8 junith) för den misstänkte Kazakstan, Mr. Artur Legay, 49.

Herr Legay står åtalad för uppsåt att mörda och olagligt innehav av skjutvapen och ammunition. Men han har förnekat alla anklagelser och sagt till polisen att han inte vet någonting alls och har beskrivits som samarbetsvillig vid alla förhör.

Phuket Express noterade att en laglig anklagelse för att "öppna eld offentligt utan anledning" inte nämndes som en aktuell anklagelse mot Mr. Legay.

På fredagskvällen (9 junith) handpistolen som Mr Legay påstås ha använt för att skjuta den ryske mannen, Mr. ALEYNIKOV DMITRY, 44, hittades i en damm som ligger ungefär en kilometer från platsen.

Legay förväntas inte beviljas borgen eftersom han anses utgöra en flygrisk och kommer att sitta kvar i thailändskt förvar i väntan på rättegång.

Mr. Dmitry återhämtar sig från sina skottskador på ett lokalt Phuket-sjukhus och sägs vara vid medvetande, medveten och vid liv. Han har dock ännu inte officiellt genomfört en intervju med polisen om händelsen på grund av att hans hälsa fortfarande återhämtar sig.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.