Thai valkommission avvisar klagomål mot Pita för innehav av medieandelar, men utredningen fortsätter

Bangkok, Thailand

Den thailändska valkommissionen meddelade i kväll, den 9 juni 2023, att de har avvisat flera klagomål och framställningar mot Move Forward-partiledaren och premiärministerförhoppningen Pita Limjaroenrat kring innehavet av medieandelar, och säger att de lämnats in efter de lagliga tidsfristerna för klagomål.

Pita har dock ett nytt och betydande hinder i sin strävan att bli Thailands nästa premiärminister, eftersom valkommissionen sa att de skulle gå vidare med en utredning om Pita medvetet konkurrerade om PM samtidigt som de hade medieandelar och var medveten om att det kunde vara en brott mot thailändsk lag, samt Move Forward Party-bestämmelser.

Därför är frågan inte längre innehavet av aktierna utan snarare om Pita vet

Om den befinns skyldig kan Pita riskera betydande fängelsestraff och diskvalificeras.

Pita uppgav under tiden till thailändska medier sent på fredagskvällen att han ännu inte hade blivit personligen informerad om resultatet av valkommissionen och var säker på att han skulle befinnas oskyldig och kunna utföra sina plikter och ansvar med Move Forward Fest.

Pita sa att han i grunden är en öppen bok och välkomnar all utredning, säker på sina beslut och oskuld.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.