Den thailändska regeringen ger regler för mobila applikationer

Regeringen främjar användningen av registrerade färdtjänsttjänster i ett försök att förbättra pendlarsäkerheten och upprätthålla rimliga priser.

Biträdande regeringens talesperson Traisulee Traisaranakul meddelade denna vecka att transportministeriet nu uppmuntrar individer att registrera sina personliga fordon för åktjänst, och tillade att ytterligare hjälp med processen kommer att tillhandahållas av Department of Land Transport (DLT).

Traisulee betonade vikten av att använda applikationer som har erhållit registrering från DLT, och noterade att detta garanterar passagerarnas säkerhet under hela resan samtidigt som det garanterar rimliga serviceavgifter.

För närvarande finns det sju appar som har fått DLT:s godkännande, inklusive Hello Phuket Service, Bonku, Asia Cab, Robinhood, Grab, Air Asia SuperApp och Bolt.

För att identifiera lagligt fungerande åkande fordon rekommenderas passagerare att leta efter taxibilar med gula registreringsskyltar eller lila klistermärken på privatbilar. Dessa indikatorer indikerar att förarna har giltiga körkort, har genomgått kriminella bakgrundskontroller och har registrerat sina fordon för att ge skjuts.

Samtidigt måste motorcyklar som är inblandade i åkådningstjänster visa en gul registreringsskylt, och förarna bär jackan från respektive åkfirma.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/