Phuket-entreprenörer presenterar förslag för att öka lokal turism

PRESSMEDDELANDE:

PHUKET - Phuket-entreprenörer kommer att presentera sex förslag för Move Forward Party, i ett försök att ytterligare stärka turistnäringen i provinsen.

Phuket Tourist Associations ordförande Thanet Tantipiriyakit sa att de föreslagna åtgärderna inkluderar att förnya kollektivtrafiken, prioritera turism som en viktig ekonomisk drivkraft, öka internationella flygningar, säkerställa tydlighet i statligt stöd och upprätthålla en balanserad strategi för internationella relationer.

Phuket-företagare har föreslagit åtgärder för att ta itu med problem som plågar kollektivtrafiksystemet, inklusive problem med taxitjänster som höga priser för utländska turister och passagerares vägran. De betonar också behovet av att prioritera turistnäringen genom att öka anslagen till turismrelaterade organisationer och genomföra effektiva reklamkampanjer.

Gruppen lyfter vidare vikten av att förbättra internationella flygningar och vitalisera Thai Airways International för att möta kraven från turister efter Covid-eran. Dessutom betonar de nödvändigheten av tydligt statligt stöd inom områden som miljö, energi och kostnader för ren energi för att möjliggöra informerat beslutsfattande och främja hållbara metoder.

Föreningen efterlyser också ett balanserat förhållningssätt till internationella relationer, med erkännande av dess direkta inverkan på turistnäringen och potentialen för positiva samarbeten med olika länder.

Phuket Tourist Association uppskattar att årets besökstal kommer att nå cirka 60-70 % av 2019 års siffror, med motsvarande turismintäkter som stiger till 70-80 % av 2019 års belopp. Föreningen förutspår en minskning av beläggningsgraden för hotell under lågsäsong, och uppskattar en genomsnittlig frekvens på 65-70 % på grund av de pågående effekterna av pandemin och den långsammare återhämtningen på stora marknader som Kina.

Information och källa: NNT

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.