Phuket bud för 2028 års mässa: liv, harmoni, hållbarhet

PRESSMEDDELANDE:

PHUKET - Phuket tävlar om möjligheten att vara värd för Specialized Expo 2028, med tonvikt på temat liv, harmoni och hållbar utveckling, samtidigt som de positionerar sig mot internationella utmanare.

Öprovinsen Phuket, en välkänd turistdestination i Thailand, tävlar mot städer från USA, Spanien, Argentina och Serbien om att vara värd för Specialized Expo 2028. Den officiella presentationen av dess bud kommer att ske senare denna månad.

Cherdchai Chaivaivid, generaldirektör för Department of International Economic Affairs och chef för Phuket Expo 2028 budgivningsteam, avslöjade att deras förslag kommer att presenteras för medlemmar av Bureau International des Expositions (BIE) den 21 juni i Paris, Frankrike. Valet av värdstad kommer att göras av de 124 närvarande röstberättigade medlemmarna.

Det föreslagna temat för mässan, "Future of Life: Living in Harmony, Sharing Prosperity", understryker betydelsen av människor, planeten och välstånd som pelare för hållbar tillväxt.

Cherdchai förklarade att Phukets styrkor ligger i provinsens beredskap, robust samarbete från alla intressenter, särskilt lokala samhällen, och strävan att förbättra dess framgångar efter mässan. Dessutom är ett primärt mål att organisera detta prestigefyllda evenemang samtidigt som miljöpåverkan minimeras.

Om det skulle väljas skulle Phuket skriva historia som den första sydostasiatiska staden att stå värd för detta evenemang. Provinsen syftar också till att utnyttja mässan för att marknadsföra sig själv som ett nav för medicinska tjänster, konferenser och grönområden.

Det uppskattas att evenemanget kan stimulera cirka 50 miljarder baht lokal ekonomisk aktivitet och skapa cirka 110,000 21 jobb. Mässan, som är planerad till 17 mars till 2028 juni 4.9, förväntas locka cirka XNUMX miljoner besökare.

Oavsett resultatet bekräftade Cherdchai Thailands engagemang för utvecklingen av dess provinser för att utmärka sig på den globala scenen. Han betonade att sådana framsteg kommer att visa upp Thailands beredskap och stärka dess ställning som en topputmanare för att stå värd för stora internationella evenemang.

Information och källa: NNT

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.