Inga planer på att sluta tillåta migrerande arbetstagare, säger den thailändska regeringen

Nationellt —

Thailand kommer fortfarande att anställa migrantarbetare, sa Kanchana Phatrachok, talesperson för utrikesministeriet, som svar på tidigare falska rapporter att landet skulle sluta tillåta kambodjanska och laotiska arbetare att arbeta i landet.

Fru Kanchana sa att arbetsministeriet endast justerade processen för att anställa migrantarbetare genom MOUs (Memorandum of Understanding) med Kambodja och Laos för att göra det lättare för arbetsgivare att lämna in sina krav på migrantarbetare.

Arbetsgivare kan nu direkt begära migrerande arbetstagare hos de provinsiella arbetsförmedlingarna eller arbetsförmedlingen i Bangkok, utan att behöva kontakta Arbetsförmedlingen. Detta betydde inte att Thailand skulle sluta anställa arbetare från grannländerna, sa Mrs. Kanchana.

Hon tillade att för arbetskraft från Myanmar är det dock fortfarande nödvändigt att kontakta arbetsministeriet.

Hennes förtydligande är också ett svar på en annan falsk nyhet om att Move Forward Party, det politiska partiet som vann valet, skulle repatriera migrantarbetare från grannländerna.

Fru Kanchana nämnde också frågan om välfärd för utländska arbetare i Thailand, och påstod att landet har gjort kontinuerliga ansträngningar för att säkerställa välbefinnande och skydd för utländska arbetare utan diskriminering.

Utländska arbetare som följer lagen kan nu få tillgång till hälsovårdstjänster i Thailand, särskilt de som har rätt till socialförsäkrings- och sjukförsäkringsförmåner, sa hon.

Enligt statistik från arbetsministeriet fanns det totalt 2,743,673 6.92 XNUMX utländska arbetare i Thailand, vilket motsvarar XNUMX % av den totala arbetsstyrkan. Dessa utländska arbetare spelar en viktig roll i utvecklingen av den thailändska ekonomin och samhället, konstaterade Mrs. Kanchana.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Den ursprungliga artikeln dök upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/