Många studenter i Phuket lider av diarré, utbrott av ett mysterium

Phuket -

Phuket Provincial Health Office (PPHO) utreder efter att många studenter i Phuket drabbades av diarré.

PPHO:s chefsläkare Koosak Kookietikun berättade för Phuket Express på torsdagen (8 juni)th) att många elever i många skolor i Phuket lider av diarré och några kräks. På tisdag (6 junith) PPHO rapporterade cirka 50 patienter i olika åldrar med diarré per dag på statliga sjukhus och 100 per dag på privata sjukhus över hela Phuket. De flesta patienter har ont i magen, kräkningar med diarré, och en del patienter har också feber.

Ett eventuellt samband med mat- och vattenförgiftning är fortfarande oklart. Skolor uppmanar till en ökning av hygienåtgärder som att maten måste vara färsk och ren innan matlagning. Handtvätt är också viktigt innan man äter.

Thailand är i regnperioden och vädret är lämpligt för många bakterier som kan orsaka sjukdomar. Men PPHO försöker fortfarande undersöka orsaken till denna sjukdom. Vatten och is testas för att identifiera om det finns några bakterier närvarande.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.