Ekonomisk störning i Thailand mycket möjligt om det inte går att forma en regering säger expert

Nationellt —

President för University of the Thai Chamber of Commerce Thanawat Phonwichai varnade för att Thailand kan drabbas av en ekonomisk nedgång om Move Forward Party (MFP), det politiska parti som fick flest platser i det senaste valet, misslyckaso bilda regering.

Mr. Thanawat avslöjade resultaten av en undersökning om konsumenternas förtroende och företagens förtroende i Thailand som genomfördes i maj. Han sa att Thailands övergripande konsumentförtroendeindex kontinuerligt har förbättrats under 12 månader i rad och nått sin högsta nivå på 39 månader tack vare en återhämtning av turismen. Det allmänna valet, som ägde rum den 14 maj, satte också en betydande summa pengar i landets ekonomiska cirkulation.

Trots detta, enligt en undersökning, har både allmänheten och företagare blivit allt mer oroade över osäkerheten kring bildandet av en ny regering med MFP i spetsen och regeringens stabilitet efter det.

Mr. Thanawat sa att massiva gatuprotester kan inträffa om MFP misslyckas med att snickra ihop en regering, vilket kan resultera i en ekonomisk nedgång. Det är dock värt att notera att landets turistsektor har upplevt en positiv uppgång, vilket kan hjälpa Thailands ekonomiska tillväxttakt att nå ett intervall på 3.0-3.5 %, sade Thanawat.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/