DRR tillkännager slutförandet av den nya vägen som förbinder Phuket och Phang Nga

PRESSMEDDELANDE:

PHUKET - Pendlare och semesterfirare kommer att finna det lättare att resa mellan Phuket och Phang Nga-provinserna nu när ytterligare en väg har färdigställts. Den 4.2 kilometer långa vägen kommer att hjälpa till att utöka turismen och transiteringen mellan de två provinserna.

Fullbordandet av Na Klang-Ao Jik, eller 1042 landsväg, har tillkännagivits av Department of Rural Roads (DRR). Den fyrfiliga betongvägen är en del av en stadsexpansionsplan i Phang Ngas Thai Muang-distrikt och förväntas användas av turister från Phuket som besöker populära attraktioner i Phang Nga-provinsen.

DRR:s generaldirektör Apirat Chaiwongnoi sade att vägen erbjuder enklare transporter över provinserna och kommer att gynna den lokala ekonomin och turismen. Vägens färdigställande kommer att ta emot det växande antalet besökare till Phang Nga sedan landet öppnade igen efter Covid-19-pandemin.

Förra året besökte 546,475 2.7 besökare Phang Nga-provinsen, vilket inbringade cirka XNUMX miljarder baht för den södra provinsens turismekonomi.

Information och källa: NNT

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.