UPPDATERING: Misstänkt greps efter att en rysk man sköts i sin bil i Phuket

Phuket -

En utländsk misstänkt greps på Phukets internationella flygplats efter att en rysk affärsman skadats efter att ha blivit skjuten när han satt i en bil i Cherng Talay på ett lokalt kafé.

Våra tidigare relaterade berättelser:

En utländsk man sköts i en bil som stod parkerad vid ett kafé vid båtavenyn i Thalang.

En 44-årig rysk man har ådragit sig skador från skott när han satt i en parkerad bil framför ett kafé i Cherng Talay.

Nu till vår uppdatering:

Phukets immigrationskontor berättade för Phuket Express på torsdagsmorgonen (8 junith) att den huvudmisstänkte har gripits vid en biljettdisk på den internationella terminalen på Phukets internationella flygplats. Den utländska misstänkte identifierades som Artur Legay, 49, en kazakstansk medborgare.

Den misstänkte mannen hade spårats av relevanta myndigheter sedan igår eftermiddag efter att ha flytt från platsen efter att ha skjutit offret Aleynikov Dmitry, 44, fyra gånger runt hans bröst. Mr. Dmitry överlevde och var till och med medveten och kunde gå och prata på egen hand efter händelsen. Han ligger kvar på ett sjukhus efter presstid och förväntas återhämta sig.

Mr. Dmitry är en Phuket ex-pat och lokal företagare.

Herr Legay troddes ha försökt fly från Thailand efter händelsen men hade inte omedelbart svarat på några frågor från media eller relevanta brottsbekämpande myndigheter.

Detta är en utvecklingshistoria och kommer att uppdateras när detaljerna släpps.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.