UPPDATERING: Kazakstan misstänkt för skottlossning av rysk man i Phuket, som ursprungligen åtalades för övervistelse

Phuket -

En misstänkt Kazakstan har gripits på Phukets internationella flygplats efter att en rysk affärsman skadats efter att ha blivit skjuten när han satt i en bil på ett populärt kafé i Phuket. Den misstänkte mannen har inledningsvis åtalats för övervistelse.

Våra tidigare berättelser:

En utländsk man sköts i en bil som stod parkerad vid ett kafé vid båtavenyn i Thalang.

En 44-årig rysk man har ådragit sig skador från skott när han satt i en parkerad bil framför ett kafé i Cherng Talay.

En utländsk misstänkt greps på Phukets internationella flygplats efter att en rysk affärsman skadats efter att ha blivit skjuten när han satt i en bil i Cherng Talay på ett lokalt kafé.

Nu till uppdateringen:

Phukets provinspolischef generalmajor Sermphan Sirikong berättade för Phuket Express på torsdagseftermiddagen (8 juni)th) att den misstänkte Kazakstan hade stannat kvar på sitt lagliga visum, även om det exakta antalet dagar han hade stannat för länge inte nämndes av relevanta brottsbekämpande tjänstemän. I det här skedet har han åtalats för övervistelse och andra potentiella anklagelser som mordförsök är under utredning och översyn.

Den misstänkte har inte samarbetat väl i förhörsprocessen, har lagt till polis och har begärt att få träffa Kazakstans ambassad eftersom han inte talade engelska eller thailändska.

Det skadade offret, herr ALEYNIKOV DMITRY, 44, rysk medborgare, vårdas fortfarande på ett sjukhus men är enligt läkarna utanför "farozonen" och förväntas överleva fullt ut och återhämta sig från flera skottskador. När han väl är medicinskt frisk nog att göra det planerar polisen i Phuket att intervjua Dmitry för att avgöra om han hade någon aning om varför den misstänkte, Artur Legay, 49, påstås ha försökt döda honom.

Mr. Dmitry var enligt uppgift vid medvetande, medveten och pratade, även om han ännu inte var redo för en intervju.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.