Lisa omfamnar thailändskt arv och lyfter fram lokala tyger

PRESSMEDDELANDE:

I en fängslande uppvisning av thailändsk mjuk kraft har Lalisa "Lisa" Manoban från den globalt berömda K-popgruppen BLACKPINK, återigen väckt stort intresse genom att vifta med sitt thailändska arv.

Lisa fortsätter att lyfta fram den thailändska kulturen. Ett nyligen inlägg på Instagram som visar henne i traditionell thailändsk klädsel vid ett tempel i Ayutthaya, tillsammans med hennes tidigare stöd för "gataköttbullar", har sett en ökning i popularitet, vilket ytterligare förstärkt thailändsk mjukhet för hennes 94.5 miljoner följare.

Bilderna visar Lisa klädd i lokal klädsel samtidigt som hon visar respekt i Wat Mahathat i Ayutthaya Historical Park. Bilderna fångar också ett framträdande thailändskt landmärke – ett Buddhahuvud som är sammanflätat i rötterna på ett Bodhi-träd. Inlägget har genererat en massiv respons från fans, av vilka många säger att de nu planerar att följa i hennes fotspår.

Diana Flipo, en framstående skådespelerska och nära vän till Lisa, publicerade också bilder på Lisa i en thailändsk outfit på Wat Maenangpleum i Ayutthaya med vänner.

Dessa inlägg väckte nyfikenhet bland många om ursprunget till de thailändska tyger som Lisa bar. Efter noggrann efterforskning fann fans att tyget, lokalt tillverkat i Udon Thani, levererades av en butik som ägdes av Dianas mamma. Det har sedan dess varit en enorm efterfrågan på tyget, vilket resulterat i att raden sålt slut och kunder hamnar på en väntelista för nästa lager, som är mödosamt handvävt.

Institutet för främjande av thailändskt hantverk skrev också om Lisas klänning och beskrev den som det berömda "lerfärgade bomullstyget" - ett välkänt verk från Udon Thani.

Information och källa: NNT

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.