Thailands valkommission rekommenderar omräkningar av röster i vissa valkretsar

Valkommissionen (EC) vidtar åtgärder för att upprätthålla integriteten i det nyligen hållna allmänna valet. Närmare bestämt planerar man att rekommendera röstomräkningar för vissa partilistas valkretsar efter att ha upptäckt röstkort som delats ut men inte använts. Utöver komplexiteten skyndar sig EG också att undersöka mer än 280 tvister som ifrågasätter valresultatets giltighet.

EG noterade att dessa tvister inte alla är relaterade och tillade att vissa är ganska allvarliga och kan få stora konsekvenser. Efter att ha granskat frågorna noggrant sa EG också att det fann att vissa klagomål saknade innehåll och därför avvisades i enlighet med detta, medan de som verkade legitima för närvarande undersöks.

Utredningen är omfattande och berör cirka 20-30 förtroendevalda från alla politiska partier. Anklagelserna varierar, från röstköp och vilseledande kampanjtaktik till smutskastningskampanjer som syftar till att skada ryktet. Allvaret i dessa fall kommer att mätas utifrån de faktiska bevis som förs fram.

Lagen säger att EU endast kan tillkännage valresultat för valkretsbaserade parlamentsledamöter om de är säkra på att valet genomfördes rättvist och rättvist, och efter att de har granskat minst 95 % av alla valdistrikt. EG tillade att processen att officiellt erkänna och godkänna parlamentsledamöter kommer att fortsätta utan onödigt dröjsmål, eftersom det syftar till att avsluta processen inom en 60-dagars tidsram.

I en annan utveckling förväntas EG föreslå en omräkning av rösterna för några parlamentsledamöter med proportionell representation denna vecka. Flytten kommer efter att man upptäckt diskrepanser mellan antalet räknade röster och antalet personer som faktiskt röstade i dessa enheter. Dessa avvikelser verkar möjligen ha varit resultatet av dubbelräkning eller missade markeringar under räkneprocessen.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/