Badvakter varnar för maneter vid Phukets stränder

Phuket -

Phukets livräddare har varnat simmare för portugisisk man-of-war, en typ av giftig manet.

Badvakter vid lokala stränder berättade för Phuket Express på onsdagen (7 junith) att de hade hittat många portugisiska maneter från krigsmaneter på stränderna i Phuket under den senaste monsunsäsongen.

Om en simmare har blivit stucken kan havsvatten och vinäger, om tillgängligt, användas för att tvätta den drabbade huden och ta bort dess tentakel. Efter det, använd lite varmt vatten för att täcka det drabbade området i 20 minuter för att lindra smärtan.

Simmare som är rädda för risken att bli stucken bör undvika att gå ner i vattnet vid stränder med kända manetpopulationer, sa badvakterna. Simmare bör också vara uppmärksamma på flaggor på stränder och lyssna på instruktioner från badvakter.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.