Tjuven misslyckas efter att ha försökt bryta sig in i banken i Phukets gamla stadsdel, bryter sig in i bageriet istället

Phukets gamla stadsdel –

En wannabe-tjuv misslyckades efter att ha försökt bryta sig in i en bank i Phukets gamla stadsdel. Tjuven bröt sig då in i en bageributik i närheten istället.

Phukets polis underrättades om händelsen från en bankchef på Yaoward Road i Phukets gamla stadsdel på tisdagsmorgonen (6 juni)th).

De och Phuket Express anlände till platsen. Phuket City Police berättade för Phuket Express att på söndagen (4 juni) klockan 4:00 bröt tjuven sig in i banken från taket och taket innan han tappade ner från ett rep. Han bröt sig in i ett dokumentrum och bankpersonal sa att det inte var något stulet.

Det tros att den wannabe bankrånaren skyndade iväg efter att sirenen i banken gick, som hade stängts vid tidpunkten för det potentiella rånet på grund av en lång semesterhelg. Det är oklart varför en omedelbar besiktning av lokalen inte skett.

Samma tjuv bestämde sig då för att bryta sig in i en bageributik i närheten som ligger cirka 10 meter från banken. Tjuven stal en radio och 630 baht, eller cirka 17 amerikanska dollar, i kontanter från bageriet.

Bageributikens ägare gjorde en polisanmälan på måndagen (5 junith). Phuket City-polisen jagar fortfarande efter den misstänkte.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.