Havssköldpadda räddad från fiskenät på stranden i Thalang

Thalang –

En havssköldpadda har räddats efter att ha fastnat i ett fiskenät på en strand i Thalang-distriktet.

Chefen för Sirinat National Park berättade för Phuket Express att han underrättades från en bychef i Mai Khao-distriktet om händelsen. Havssköldpaddan hittades intrasslad i ett fiskenät. Lokalbefolkningen hjälpte till att ta bort fiskenätet från sköldpaddan.

Sår hittades på dess simfötter. Inget mikrochip hittades på sköldpaddan som är en hona av Olive Ridley Sea Turtle som är 51 centimeter lång, 50 centimeter bred och väger cirka 20 kilo.

Den skadade havssköldpaddan fördes till Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center i Phuket.

I andra senaste sköldpaddsnyheter:

En havssköldpadda som hade tappat en av sina simfötter har räddats i Tai Mueang-distriktet.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.