Fem thailändska städer inklusive Phuket erkända av UNESCO som kreativa städer i olika kategorier

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Thailand har fått internationellt erkännande eftersom UNESCO har utsett fem städer i landet som kreativa städer i olika kategorier inklusive gastronomi, hantverk, folkkonst och design.

Tillkännagivandet gjordes av regeringens talesman Anucha Burapachaisri, som betonade närvaron av olika kreativa talanger och kulturarv i dessa städer.

Phuket var först med att erhålla UNESCO Creative City of Gastronomy-status 2015. Den lokala livsmedelsindustrin på ön genererar en imponerande årlig intäkt på cirka 3.6 miljarder USD. Provinsens traditionella matvarianter, djupt rotade i den lokala kulturen och gått i arv genom generationer, har bidragit till dess erkännande av UNESCO.

Chiang Mai, känd för sitt exceptionella hantverk och folkkonst, erkändes som en UNESCO Creative City 2017. Provinsen har länge hyllats för sin expertis inom trähantverk, samt produktion av keramik, niello och silvervaror.

2019 fick Bangkok UNESCO Creative City-status inom designområdet. Utmärkelsen tilldelades Bangkok för sin unika blandning av gammal och modern design, som speglar mångfalden av dess människor och utvecklingen av stadens designlandskap.

Sukhothai, i likhet med Chiang Mai, hedrades som UNESCOs kreativa stad för hantverk och folkkonst. Provinsen har en imponerande gemenskap med över 1,300 XNUMX hantverkare som är involverade i olika samhällsbaserade industrier som textilvävning, produktion av keramikvaror och tillverkning av guld, silver och Sangkhalok-keramik.

Samtidigt utsågs Phetchaburi, känd för sin ekologiska mångfald och traditionella gemenskapsrecept, till UNESCOs kreativa gastronomiska stad. Erkännandet lyfter fram regionens rika kulinariska traditioner och engagemang för att bevara sitt kultur- och naturarv genom traditionella gemenskapsrecept.

Information och källa: NNT

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.