UPPDATERING: Phuket taxichaufförer uppmanas att vara mer artiga mot turister efter virusincident – ​​VIDEO

Phuket -

Taxichaufförer i Phuket uppmanas av tjänstemän att vara mer artiga efter att en utländsk kvinnlig turist tvingats ut ur en minibuss i Phuket av förare av andra skåpbilar som körde i Phuket Rassada-hamnen.

Vår tidigare historia:

Chaufförerna hävdade att turistens app-hälsande skåpbilschaufför inte kunde hämta passagerare i hamnen och sa åt turisten att dra ut sin resväska därifrån om hon hade för avsikt att använda app-hälsningstjänster.

Nu till uppdateringen:

Phukets polischef överste Pratueng Ponmana på söndagen (4 junith) åkte till Rassada-piren med tjänstemän från Phuket Land Transport Office (PLTO).

Kornpitak Artsuwan, tillförordnad PLTO-chef, berättade för Phuket Express att minivanen med sin utländska passagerare använde "Bolt Application".

De lokala taxichaufförerna vid piren missförstod och de insåg inte att Bolt-ansökan redan har godkänts av PLTO och inte är olaglig i Phuket.

Men efter att de blivit informerade förstod de nu. Det fanns ingen allvarlig situation bara ett verbalt argument. Taxichaufförer har blivit tillsagda att vara artiga mot varandra för en bra image för turister.

Överste Pratueng berättade dock för Phuket Express att Rassada-piren är ett privat område som är tillåtet av Phuket Provincial Administrative Organization.

Den lokala taxitjänsten vid bryggan är också laglig driven som har en taxistation på cirka 30 fordon. De har också rätt att skydda sina tjänster genom att kontrollera att taxichaufförer utifrån är juridiska tjänster men måste vara mer artiga. Samtidigt får taxichaufförer utifrån också hämta kunder om de använder applikationer som har godkänts av PLTO.

TPN noterar dock att privata företag och platser kan ingå avtal med specifika taxichaufförer och tjänster, såsom Phukets flygplats, vilket begränsar tillgängligheten av appar och andra tjänster, även om tjänsten är laglig. Som en privat plats förbehåller sig Rassada Pier rätten att göra det också.

Detta har lett till många konflikter och problem, särskilt på Phukets flygplats, där vissa turister till och med traskar betydande avstånd från flygplatsterminalen för att spara lite pengar på taxibilar. Move Forward Party MP:s har uppmanat privata företag att tillåta samåkningsapplikationer, men många privata företag hävdar att de använder sina egna taxitjänster för säkerhet och säkerhet. Kritiker menar dock att kontrakten bara handlar om pengar för båda parter.

Ansökningar som har certifierats av PLTO är nedan:

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.