Mankropp hittades flytande nära stranden i Thalang, Phuket

Thalang –

En kropp av en man hittades flytande nära en strand i Thalang-distriktet.

Thalang-polisen underrättades om kroppen på måndagsmorgonen (5 junith) nära en strand i Ao Po, Pa Klok sub-distrikt.

Polis, medicinsk personal och Phuket Express anlände till stranden för att hitta kroppen som senare identifierades som Pracheun Thammawong, 59 på stranden. Kroppen hade redan dragits upp ur vattnet av lokala fiskare för att förhindra att den sköljdes bort av starka vågor efter att de ringt polisen. Ett litet sår hittades på hans huvud. Man tror att Pracheun dog minst 24 timmar innan hans kropp hittades.

Hans släktingar berättade för polisen att Pracheun tog hand om fisk som fångade flytande korgar ensam i havet. De försökte kontakta honom på söndagen (4 junith) men misslyckades. Starka vindar och vågor kan ha slagit ner honom i havet innan han drunknade. Hans kropp fördes till ett lokalt sjukhus för att hitta den exakta dödsorsaken.

Det har skett ett antal liknande drunkning nyligen i Phuket:

En rysk turist drunknade på en strand i Thalang efter att ha ignorerat röda flaggor som förklarar att ingen simning är tillåten.

En rysk turist drunknade vid Patong Beach i lördags (27 majth) I den tidiga morgonen.

Två utländska turister har räddats efter att de hittats kämpande i vattnet vid Patong Beach.

En man i Myanmar drunknade när han letade efter fisk nära en strand i Thalang.

Phuket Marine Office har utfärdat en varning som informerar om att små båtar förbjuds att lämna hamnar i öppet hav fram till den 4 juni 2023.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.