Berusad munk avleddes i Phuket

Phuket -

En berusad munk från Khon Kaen avstängdes i Phuket efter lokalbefolkningens klagomål.

Phuket City Police berättade för Phuket Express att en munk som endast identifierats som Thitathamayo, 60, som var en munk i Khon Kaen har avsatts av Phukets provinsabbot Phra Kru Mettapirom på söndagen (4 juni)th).

Avstötningen kom efter att polisen i Phuket hade underrättats av lokalbefolkningen om att munken Thitathamayo påstås ha hittats dricka alkohol och sova framför ett lokalt hus i Mueang Phuket. Han erkände att han drack alkohol och gick med på att bli avstängd.

Munken Thitathamayo blev munk i ett tempel i Khon Kaen för två år sedan. Han lämnade templet efter att abboten i Khon Kaen varnat honom för att dricka alkohol och bryta klosterreglerna.

Att dricka alkohol är strikt emot buddhistiska munkars religiösa kod i Thailand. Oavsett, som vi täcker nedan, har det förekommit flera incidenter där munkar uppfört sig illa i thailändska medier på sistone.

Berusade munkar i Mueang Nong Bua Lamphu testade positivt med upp till 300 milligram procent alkohol och har blivit avstängda. Munkarna påstås också ha sålt utan tillstånd många föremål som tillhörde templet.

En berusad seniormunk fångades på ett hotell i Sattahip på natten på Alla hjärtans dag (14 februari)th), efter att han enligt uppgift hoppade över en sedel på 3,000 XNUMX baht på en lokal restaurang.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.