Havssköldpadda med försvunnen flapp räddad i Phang Nga

Phang Nga –

En havssköldpadda som hade tappat en av sina simfötter har räddats i Tai Mueang-distriktet.

Khao Lampi-Hat Thai Mueang National Park Office berättade för Phuket Express att de underrättades från lokala bybor om att en skadad havssköldpadda som fortfarande levde hittades på en strand.

Räddningsteamen gick till stranden för att hitta en Olive Ridley Sea Turtle som var cirka 56 centimeter lång och 55 centimeter bred. Dess högra flipper saknades. Man tror att sköldpaddan kan ha fastnat i ett fiskenät, vilket orsakade några sår och en infektion på dess flipper, vilket ledde till den olyckliga förlusten.

Den skadade havssköldpaddan fördes till Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center i Phuket.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.