Australiskt par greps i Phuket för att ha stulit 2.5 miljoner baht från en kinesisk man i Bangkok

Phuket -

Ett efterlyst australiensiskt par har gripits i Phuket efter att de ska ha stulit 2.5 miljoner baht från en kines i Bangkok.

På Maj 29thGAO JIANJIA, 35, kinesisk medborgare, lämnade in en anmälan till Phaholyothin-polisen. Han berättade för polisen att han skrev på nätet att han ville köpa digitala pengar via BINANCE. En misstänkt kontaktade honom via en Telegram-applikation och gick med på att köpa för 2.5 miljoner baht. De bokade ett möte på en bank i Ladprao den 29 majth. JIANJIA tog sedan ut 2.5 miljoner baht kontant från sitt bankkonto.

Offret träffade han med en manlig utlänning som sa att han var en representant för att få pengar från Mr. JIANJIA. vilket hade bekräftats i onlinechatten. Den manlige utlänningen fick påsen med pengar av Mr. JIANJIA innan han satte den på en stol nära honom. Medan Mr JIANJIA väntade på att de digitala pengarna skulle överföras till hans konto försvann påsen med pengar. Den manlige utlänningen sa att han inte hade någon aning om var den tog vägen innan han flydde.

Polisen kontrollerade CCTV-bilder och de såg att en utländsk kvinna tog väskan på banken. Det utländska paret arbetade tydligen som ett team och ska ha stulit påsen med pengar. Paret flydde sedan till Phuket.

Metropolitan Police Bureau berättade för TPN Media på fredagen (2 junind) att de har arresterat MRS. HINSON LILY JAY, 28 och MR. GALLETLY JOSEPH, 47, båda är australiensiska medborgare. De greps nära Thalangs polisstation den 31 majst.

De misstänkta har inte släppt en plädering eller ett uttalande om anklagelserna vid presstid och är fortfarande häktade.

=======================

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.