Move Forward Party föreslår nollbaserat budgeteringssystem för Thailand

Move Forward Party (MFP) har föreslagit implementeringen av nollbaserad budgetering (ZBB) för att ersätta den nuvarande budgeteringspraxisen, med argumentet att det befintliga systemet är ett dåligt svar på folkets behov på grund av byråkratiska hinder.

Nollbaserad budgetering är en budgeteringsprocess som kräver att statliga tjänstemän skapar en budget från början varje år, med start från noll. Det syftar till att möta akuta behov och utmaningar genom att se till att budgeten byggs upp från marknivå. Detta tillvägagångssätt skiljer sig från traditionella budgeteringsmetoder som bygger på stegvisa ökningar jämfört med tidigare budgetar.

Budgetbyråns direktör Chalermphol Pensoot uttryckte villig att diskutera ZBB med den nya regeringen och tre relaterade organisationer, nämligen finansministeriet, det nationella ekonomiska och sociala utvecklingsrådet och Thailands centralbank (BOT).

MFP har kampanjat på en plattform som inkluderar reformering av olika statliga myndigheter, såsom militären och polisen, och strävan efter skattemässig decentralisering i lokala myndigheter. Dessa reformer kan leda till budgetnedskärningar på vissa områden samtidigt som anslagen ökar på andra, såsom välfärd för barn och äldre.

Den nuvarande regeringen har redan börjat formulera budgetpropositionen för räkenskapsåret 2024, planerad att börja den 1 oktober. De föreslagna utgifterna uppgår till 3.35 biljoner baht med ett underskott på 593 miljarder baht. Men riksdagens godkännande krävs innan lagförslaget kan träda i kraft.

Chalermphol har erkänt möjligheten av en försening av budgeten för 2024, beroende på den nya regeringens tillvägagångssätt. Om den tillträdande regeringen beslutar sig för att formulera budgeten från en nollbas kan propositionen skjutas upp till mars året därpå.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringen

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/